Abang, boleh tak saya tumpang luggage atas nama abg, terus isteri tarik pegang tangan saya dan tinggalkan lelaki itu.

Kepada mereka yang selalu travel sila baca artikel ini. Kejadian berlaku pada kawan saya dan isteri di airport Labuan semalam, Kisah semalam di Airport Labuan. Setelah sampai di Lapangan Terbang Labuan, kami berdua nak berjalan mencari tempat untuk membuka bagasi sebab nak susun semula barang2, (maklum la, banyak coklat dan 4 pasang kain lagi). Biasanya … Bacaan Lanjut

Pakcik Muthu Merupakan Seorang India. Setiap Jumaat Dia Akan Ke Masjid. Ini Kerja Dia Buat Rupanya

Masa semua org tengah khusyuk dgr khutbah jumaat. Pakcik Muthu dtg masjid.Kebetulan aku dtg lambat dan baru tahu selama ini kerja dia ni lah rupanya.. Dalam sibuk kita meraikan Malaysia baru, semua orang pasti tidak terlepas dari mempunyai pendapat dan pandangan yang berbeza. Tapi bagaimana sekalipun, setuju atau tidak semua kelainan yang berlaku ini tidak … Bacaan Lanjut

Inilah zuriat ‘Penyejuk Mata Hati’. Ibu bapa mana yang tak tersentuh bila melihat foto sebegini…

Allahu Akbar! Sungguh HEBAT didikan ibu bapa mereka. Semoga menjadi anak yang soleh dan solehah bila besar nanti ya dik… First and foremost, tahniah kepada ibu dan bapa yang berjaya mendidik dan mentarbiah permata hati mereka dengan baik dan membanggakan… Di dalam al-Quran, Allah merakamkan doa khusus untuk diamalkan bagi memohon kepadaNya supaya dikurniakan anak-anak … Bacaan Lanjut

Aku baru kehilangan suami. Ketika wasiat dibacakan tiba2 datang seorang wanita tua berkerusi roda. Segalanya terbongkar jua

Saya baru kehilangan suami. Ketika bacaan wasiat tiba2 muncul wanita tua berkerusi roda dan 2 lelaki. Ketika peguam baca wasiat, berderau jantung saya, kenapa nama itu bukan nama saya. Selepas mendengar cerita wanita itu, saya menangis dan memeluk wanita itu…. Foto sekadar hiasan. Saya berusia 55 tahun jadinya saya tak pandai nak berkias ayat. Tapi … Bacaan Lanjut

Sayang macam mana pun, ibu bapa tak boleh ‘Cium’ muIut anak walaupun mereka masih kecil. Ikuti perkongsian doktor ini, kenapa.

Foto sekadar Hiasan Patutlah dilarang,banyak sebab rupanya. Seringkali terlihat gambar atau video ibu bapa mencium mulut anak-anak sebagai tanda kasih sayang. Namun bagi ibu bapa yang beragama Islam, ketahuilah bahawa perbuatan seperti itu adalah tidak digalakkan. SEJAK akhir-akhir ini, menjadi trend ibu bapa yang gemar mencium mulut anak sebagai tanda kasih sayang yang tidak terhingga. … Bacaan Lanjut

Inilah 9 Artis Lelaki Yang Dulu Rock Habis Dan Kini Bergelar Pendakwah. Yang Last Tu Paling femes, Gitaris Tersohor Tu

Dulu masing-masing berambut panjang, seluar koyak kt lutut. Skrg dh insaf.. Yg last tu paling femes, Gitaris tersohor 🤗👍 Tidak kira lelaki mahupun wanita, penghijrahan mereka wajar dijadikan contoh kepada rakan selebriti yang masih berada dalam kepompong lama. Berikut disenaraikan 9 artis lelaki yang kini berhijrah sebagai pendakwah 1) Bob Lokman – Bekas pelakon, pelawak, … Bacaan Lanjut